Sunday, February 13, 2011

I am CRAZY wif Photography & Editing Picture..

Assalamualaikum Readers.... 
Today I want to share something that I am CRAZY wif Photography & Editing Picture..
Me?? Really Really crazy wif Photography. I don't know when, but when I look something different around me I will Take a Photography.. 
Urgghh... Today aku dapat tengok ramai yang dah jadi Fotografi especially untuk wedding.
Banyak gak lar Blog yang aku dah view pasal photography nie, WOW memg meletup lar!
Sangat CANTIK taw~
Diorang pandai ambik gambar.. Haa mana tak nye gne DSLR memg lar gmbr tue jadi cntik kan??
Aku sangat J.E.L.O.U.S dengan orang yang ada DSLR.

Kalau lar aku ada DSLR dah lama aku jadi fotografi.. Huhu, teringin jgk..
DSLR adalah idamanku.. AKu tak tahuw lar bila aku akan memilikinya...Hmmm...
Insya'Allah One day Maybe~ Hope so.
Sekarang kalu aku tangkap gambar pown guna kamera digital Nikon jer 
then aku baruw lar edit picture tue..
KoNon - kOnOn lar nak nampak macam gambr yang di ambil guna kamera DSLR, Hahaha..
Sangat perasan kan?? Huh... Bukan persan lar tapi aku suka tengok gambr tue di Edit.

WHY??
Because when gambar tue dah edit baruw lar nampak betul cun & WoW!
Kalu tak gambar tue nampak macam tak bper cntik. 
Yer lar kadang-kadang kita tak sedar yang gambar kita tangkap tue shake & blur kn..
So, That's y I must edit First... Kadang-Kadang if aku malas, tak edit jugak.. Hehe
Tapi jarang lar sebab aku sangat suka Edit Gambar especially guna PHOTOSCAPE.
Ada installer lain lagi yang boleh Edit Gambar cantik tapi aku malas nak download lagi.
Bukannya apa Laptop aku nie dah tak berapa nak betul...

SO....
Kalau aku install bnyk-bnyk Software lagi, alamatnya abis lar Laptop aku nie..
COnfrim sangat terBaEk!! Ahahahah.... 
Sekarang pown dah lAmPi... If install bnyk-bnyk lagi lar dy jadi macam siput.. ^_~
Kesian laptop nie yer tak pasal2 kena kutuk ngn aku..
Sorry Dear, nnt ada duit aku pergi servis yer! Hee...
Bila dah servis baruw lar aku nak install software yang boleh Edit Gambr nampk lagi cntik...

Ok! Now I want to Share Wif Uols some picture that I have candid...
Hopefully Uols like & share ur comment~ Thanx!

.:Ini Adalah Orkid Mama saya:.

.:Bunga nie sangat cantik:.

 .: Bunga Nie di ambil dari Taman Rumah Saya :.

.: Meow Sangat Manja! :.

.: Ala la maluw-maluw pulak dia, Tepat skli dengan pepatah Melayu :.
"Malu-Malu Kucing".. Ahaa~ 

.: I Love Cat :.

.: Ini adalah Bunga Kertas yang terdapat di Halaman Rumah :.

.: Pinky Flowers :.


.: 2 Ekor Kucing nie sangat pandai Posing :.


4 comments:

sweet_apple said...

dayah ssayang...woow cantik la dayah edit, xpayah gune DLSR dah hehe...kalau ada DLSR chah nk jadi modelnye ek..heheh..jom kumpul duit beli DLSR...
dayah cmne nak tukar tulisan ajar ckt...cube buat tutorial :)

Nurul Hidayah said...

haha..yer ker yunk?? pndi2 jer...
boleh2 no problem, nnt chah ngn ijah jd model dy yer.. heee~ jom2 nnt kte bisness jd fotografi smer2 yer..haha!
tlisn yg ner yunk??

Awangku Johan said...

salam.. saya follow blog awak ek

Nurul Hidayah said...

silakan...di alu-alukan sgt...huhu... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...