Wednesday, May 4, 2011

Pertama kali Berjumpa kamoO....

Assalamualaikum....Haa, ari nie aku nak cter pasal mamat nie.. Hahaha...tw x sper?? Confirm2 lar korang tak tahuw kan.. Hehe... So, nak citer lar nie.. First time aku jumpa dia dah lamer dah, beberapa tahun yang lepas. Hahahaha, lama giler kan?? Memang lamer lar baru sekarang baru nak citer..hehe. Ceritanya bermula..................................


Di suatu hari sang buaya berjalan dan terjumpa dengan sang kancil......Opppss!! Salah cerita pulak.. Hahah, sorry yer guys! Okey2 nie betul-betul punya cerita lar... Beberapa tahun yang lepas, lebih kurang 4 tahun lar aku pergi la sekolah adik aku kt cyberjaya.. Tyme tue melawat dia kat asrama and sekolah dia ader buat Karnival SBP tiba-tiba kawan dia cakap ada mamat hensome datang.. Masa diorang cakap tue aku duduk kat tempat lain so, tak terserampak la ngn mamat tue.. Dah la mamat tue aku minat lama dah.. 1st time aku tengok dia dluw memang aku suker lar.. Hehe. Aku rasa korang confirm minat mamat nie! Kebetulan masa aku on the way ke sekolah adik aku nie, aku ada ternampak gambar dia tiba-tiba terdetik handsomenye dy, kalau dapat jumpa mesti best nie.. Hahahaha... 


And apa yang aku terdetik dalam hati tadi memang jadi kenyataan la.. Hahaha! Finally!!! Aku dapat jumpa dengan dia... Ramai gila berebut nak ambik gambar dengan dia.. Mesti korang tertanya-tanya saper kan??? Hahaha....Tak pun korang dah dapat agak saper dia.. Hehe, mesti lar dia artis.. :)
1st time nampak dia berdebar-debar beb! hahahaha..... Cair aku tengok dia kejap.. Fuhh!! Sampai tyme aku nak bergambar dengan dia aku senyap jer and langsung tak cakap aper.. Entah lar tyme tue lidah kelu bila tengok dia depan-depan.. Hahahaha, aper lar aku nie kan.. Masa aku ambil gambar dengan dia tue kan, dia pun tak dek lar cakap aper-aper pulak.. Aku tengok dia pun malu gak.. Hahah, almaklumlah sekolah tue semua perempuan confirm-confirm la dia segan kan. Yang paling aku tak leh lupa one word nie dia tiba-tiba nyanyi lagu nasyid "BILA IZRAIL DATANG MEMANGGIL JASAD TERKUJUR DI PEMBARINGAN" hahahaha...bagus betul lar mamat nie.. Aku pun tak tahu lar aper motif dia cakap camnie.. Aku pulak tyme tue tak tanya aper-aper, almaklumlah blur kejap sebab tengok dia face to face.  Tapi, yang mengingatkan aku sekarang, tyme dia menyampaikan anugerah nie dengan Shahir dia ader nyanyi gak lagu nie.. Hahaha, he's very funny and kind!


Nak tahuw tak saper dia?? Confirm korang dah dapat teka kan?? JENG3.... 
Nie lar dia MAMAT tue.. Hahaha...


.:Nie lar dia Ashraf Muslim:.
Tapi tyme nie dia tak bertunang lagi dengan Kak Dayana.



1st time aku tengok dia, muka dia memang bersih and suci...
Huh, kalau la aku dapat laki cmnie kan bagus?? Hahaha... Jangan marah yer k.Dayana. 
I'm only dream to get husband like this guy because all the criteria from this guy I really
really like.. If one day I meet clone Abg Ashraf, confirm I accept it.. Hehehe... *sigh*


Semua nie 4 Tahun yang lepas........... 
Sekarang Abg Ashraf dah menjadi tunang kepada K.Dayana..
Semoga Abg Ashraf kekal hingga ke jinjang pelamin and akhir hayat..
K.Dayana deserve get Abg Ashraf coz K.Dayana sangat lembut and Solehah seperti yang dicari oleh Abg Ashraf. Tyme K.dayana and Abg Ashraf tunang my parents ada pergi.. Fuhhh, jeles gilaq! Hehehe...

Tyme tue aku tak dapat pergi.... So, aku suruh la mama aku ambik gambar.. Hehehe... Mama aku cakap sikit jer lar dapat ambil. If aku ader mungkin boleh banyak sebab mamaku tak sempat nak ambik and one more things she said k.Dayana is shy gurl.. Almaklumlah dia kan tak biasa ngan semua nie tiba-tiba jadi tunang orang femes kan.. Hahah! Saper tak segan~

NIE LAR ANTARA GAMBAR YANG DI AMBIL OLEH MY MOM~

A big family of Ashraf Muslim!

Muka Ashraf tyme nie sangat Happy... :)

Happy tak terkata... Heee!

Haa... Nie pown samer.. Huhu..

Zed Zaidi pun ader...

Tyme nieyh 1week before Zed Zaidi jadi Husband orang..


I like this pic, credit to my mom...

Haaa nie lar Mamaku dan kak Dayana...

Amboiii jauhnye duduk ashraf and k.dayana..hehe mluw kowt!

k.Dayana, My mom & Taufiq...

Wedding Abg Ashraf and k.Dayana akan di buat di Tanah Suci Mekah pada 1syawal nanti...
Semoga diorang kekal sampai bila-bila.. And majlis dia akan dibuat di Pusat Konvensyen Antarabangsa (belah perempuan) dan di Melaka (belah lelaki).. Confirm besar-besaran gitu kan? hehe...Majlis pertunangan diorang pun dah wow!


P/s: Ape-ape pun tahniah aku ucapkan and aku doakan diorang berkekalan... AMin....




6 comments:

sweet_apple said...

bestnye dapat jumpe dye dear...
nsemmkan dye..hehehe

sweet_apple said...

syg....try ni http://www.ayunayunar.blogspot.com/

Nurul Hidayah said...

ahaaa......tue lar! tp, bukn nsem jer yg dayah suke tgk dy tp peribadi dy tue memg suke sgt...klau lar dpt laki cmtue kn yunk, memg best lar~ :)

nnt i try yer bukak dat blog.. hee

sEindAh mAwAr bErdUri said...

fuyooohhhh..macam frust je ni..sabor ye...hehehehhehehehhehehehhehehehehe...wow chah!da blog juga!!!heee

Nurul Hidayah said...

hahahaha......xdek lar sgt~ :P
ahaaa chah dh lmer ader blog follow lar dy..heee :)

yatee 'yosh' yakuza said...

best nyeee jmp ustaz amirul!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...